נמק של המעיםםםם שאלההההה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

25/10/2020 | 17:52 | מאת: שלומי

שלום איך ניתן לדעת עם יש לבן אדם נמק במעיים יש לזה סימנים משו יודע שזה מצד חירום האם החולה מקיא במצב כזה ?

נמק במעיים הוא מצב חירום המחייב ניתיח דחוף. אחוז התמותה במקרים כאלה נושק ל100%. בד"כ הקאות אינן נפוצות במקרים כאלה

26/10/2020 | 00:41 | מאת: שלומי

מפחיד מאוד רציתי לדעת עם יצא לך להציל מישו עם נמק במעיים ? רציתי לדעת עם נמק במעי מתפתח לרוב רק מבעיה של חסימת כלי דם ? תודה

לשאלה הראשונה-כן לשאלה השניה- נמק נגרם כתוצאה מהפרעה באספקת הדם. אספקה זו יכולה להפגע כתוצאה מבעיה בכלי הדם עצמם ( לדוגמה-מחלה טרשתית של העורקים, תסחיף או קריש דם) או כתוצאה מתהליכים הפוגעים בסופו של דבר בזרימת הדם (חסימת מעיים, תהליך גידולי).

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות