שלום רב, כתבתי פה בעבר

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

19/10/2020 | 03:00 | מאת: אמא

הבת שלי בת חמש וחצי.. עברה ניתוח תיקון הירשפרונג מורכב בגיל חצי שנה.. נכנסו דרך 2 פתחים בבטן ומהטוסיק... כרתו לה כמעט חצי מעיים.. במהלך השנים היה מאוד קשה לגמול אותה מטיטולים היא גמולה כבר כשנתיים אבל מידי פעם מפספסת... עד שהיא רצה לשרותים כבר יוצאת צואה.. ולפעמים היא חושבת שיש לה, רצה לשירותים ואין כלום... לפעמים היא אומרת שיש לה וזה מסתכם בלכלוך קטן על התחתון.. בנוסף, יש לה הרבה נפיחות... והיא משלשלת לעיתים קרובות... הזמנתי תור לכירורג ילדים המנתח ואנחנו מחכים... האם לדעתך הבעיות ברות פתרון? האם יעשיו בבדיקה בדיה רקטלית? איך מכינים ילדה לבדיקה רקטלית? גם ככה יש לה חרדה מרופאים לצערי... שנה הבאה היא עולה לכיתה א ובמצב כזה היא לא יכולה לעלות.. כמה פעמים הגננת התקשרה מהגן שנבוא לקחת אותה כי היא התלעלכה משלשול... אשמח להסבר אם יש פתרונות.. אני מניחה שזה בגלל שהמעי קצר... אז מה עושים?

19/10/2020 | 03:02 | מאת: אמא

נפיחות הכוונה לפליצות.. סליחה על המידע אם אינו קשור

הבעיה מורכבת וקשה לענות עליה בפורום. באופן עקרוני במחלת הירשפרונג ישנה בעיה בעצבוב של המעיים וגם לאחר ניתוח התפקוד של המעי אינו תמיד כמו של מעי תקין. כמובן שיש צורך בבדיקה אצל המנתח. ייתכן וימליץ על ביצוע חוקן קטן לניקוי המעי לפני יציאה לביה"ס בבוקר.

19/10/2020 | 10:26 | מאת: אמא

האם הבדיקה אצל המנתח תכלול בדיקה רקטלית אם כן אז איך להכין אותה לזה? חוקן כל בוקר עד מתי? זה אמור לעבור מתיישהו? בסוף תהיה לה טראומה..

אין צורך בהכנה. יבדוק אותה עם אצבע, בעדינות. לגבי המשך הטיפול ייעץ לכם המנתח

19/10/2020 | 18:21 | מאת: אמא

אני לא בטוחה שזה יהיה בעדינות.. היא מסוגלת לברוח ולצרוח ולהשתולל... ואני לא מאשימה אותה... אני מקווה שיהיה בסדר... אני לא ישנה כבר כמה לילות מדאגה.. תודה

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות