פיסורה מעל חצי שנה בן 44

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/09/2020 | 22:36 | מאת: ליאור

שלום רב, בן 44. סה"כ בריא. הפיסורה שחזרה פעם שניה אחרי 6 שנים. כבר חצי שנה. אני מטפל במשחת אנטרולין, פגלקס ומקפיד על שתיה ותזונה. הפיסורה MILD ולעיתים יש רצף של שבוע ויותר שהיציאות עוברות חלק וללא כאבים ואז יציאה כואבת שמחזירה אחורה. הפרוקטולוג המליץ על ניתוח אך אני מאוד רוצה להימנע מזה כל עוד יש סיכוי בטיפול מסורתי. שאלותי: 1. האם השימוש במשחה אנטרולין מעל חצי שנה כרוך בסיכון כלשהו? או חוסר אפקטיביות עם הזמן? 2. האם עודף סיבים תזונתיים (גם פייבר1, גם המון ירקות ופירות וכו') יכול לגרום ליציאות קשות? אם כן, איך ניתן "לחשב" את המינון הנכון ליציאות אידיאליות לפיסורה? לעיתים אני מרגיש שדווקא ההמנעות מפחממות וכו' מייצרת יציאות קשות. 3. האם יש המלצה אחרת למצבי? תודה רבה!

אין מניעה משימוש ממושך במשחה. עליך למצוא את ה"נוסחה" שמתאימה לך שתגרום ליציאות רכות. אם אין החלמה לאחר חוגשים של טיפול שמרני כדאי לעבור ניתוח ולהתפטר מהמטרד...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות