נפיחות רקטלית/פי טבעת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

07/09/2020 | 12:26 | מאת: צעיר 28

שלום ד"ר, יש לי מעין נפיחות קלה בפי הטבעת, יחסית לא עמוק בפנים. אני לא יודע לומר אם מדובר על פצע או סתם נפיחות, ואני מודאג מזה כי לפני שנה הייתה לי פיסורה. חשוב שתדע שאני מקיים יחסי מין אנאליים, וכמובן שברגע שהרגשתי את זה, הפסקתי. בעת קיום יחסים החיכוך גורם להרגשה משונה, ואילו סתם ככה לא מורגש גירוד או כאב, אולי עקצוץ קטן פה ושם. אז איך אוכל למנוע מזה להתפתח? איך לגרום לזה לעבור? משחה או משהו? תודה.

לא ניתן לענות על השאלה ללא בדיקה גופנית

08/09/2020 | 09:34 | מאת: צעיר 28

האם הרופא יכול לראות מה קורה בפנים? איך עושים זאת? אני לא בטוח שאני מצליח להסביר את ההרגשה.

בבדיקה גופנית קודם כל בודקעם עם אצבע ואם יש צורך מסתכלים עם מכשיר צינורי בגודל של אצבע בערך )אנוסקופיה(

08/09/2020 | 15:56 | מאת: צעיר 28

תודה על התשובות. קבעתי תור לרופא כירורג. האם זה יהיה בסדר לבקש ממנו להסתכל פנימה? אני רוצה להבין מה קורה שם.

כן

09/09/2020 | 22:19 | מאת: צעיר 28

ניסיתי להסתכל כך בעצמי מה קורה שם, אני די בטוח שהבחנתי בפצע קטן מוגלתי. מה זה אומר ואיך ניתן לטפל? העניין הוא שהכאב לא בהכרח ממנו ומהאזור שלו.

לא ניתן לאבחן ולהציע טיפול ללא בדיקה גופנית

13/09/2020 | 13:03 | מאת: צעיר 28

הייתי בבדיקה, הרופא הסתכל וטען שאין לי כלום. אבל אני מרגיש וגם הבחנתי בפצעון קטן לבן, וגם עם האצבע אני מרגיש מעין נפיחות כזו. אע"פ שהתעקשתי והוא הסתכל עם מצלמה, אמר שאין כלום. איך אני ממשיך מכאן?

פנה לחוות דעת נוספת

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות