אבצס ופיסטולה אנאלית

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/06/2020 | 15:57 | מאת: לירון

היי, עברתי ניתוח לניקוז אבצס במהלך הניתוח כנראה גילו פיסטולה אנאלית והשאירו לי חוטי סיטון. אמרו לי לקחת אנטיביוטיקה 2000 מיליגרם של פלגיל וציפרו למשך חודש.(חשוב לי לציין שאני שוקלת 45 קילו וזה החליש אותי נורא) עברו כמעט שבועיים והלכתי היום לפרופסור באופן פרטי שאמר לי להפסיק באופן חד משמעי את האנטיביוטיקה לגמרי ובעוד חודש לעבור שוב ניתוח בהרדמה מלאה להוצאת חוטי הסיטון. בבית חולים אמרו לי וגם ראיתי באינטרנט שהוצאת חוטי הסיטון זו פעולה פשוטה שלא דורשת ניתוח בהרדמה מלאה. יש כל כך הרבה חוסר ודאות שאני כבר לא יודעת למי כדאי להקשיב. האם זה נכון שעוברים את הוצאת חוטי הסיטון בהרדמה? האם זה יכול לפגוע לי בשריר השליטה על הסוגרים או בכל דבר אחר? ממש ממש אשמח לתשובה . תודה רבה

אני מסכים עם הפסקת האנטיביוטיקה-אין צורך בנטילתה למשך כל כך הרבה זמן אלא במקרים חריגים. באשר לחוטי הסיטון- אלה בעצם נקזים המביאים לניקוז האזור כדי שלא תהיה שוב מורסה. ניתן להוציאם במרפאה ללא כל הרדמה. ייתכן ומתכננים לך פעולה כירורגית נוספת בזמן הוצאתם וזו הסיבה לניתוח. לא אוכל להתייחס מעבר לכך מבלי להיות מעורה בפרטי המקרה שלך...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות