גרד בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/05/2020 | 23:47 | מאת: אורח

לפני כשנה אובחן אצלי פרוקטיטיס (מסוג קוליטיס) בעקבות דימם בצואה. הונחיתי ע"י הרופא לקחת פתילות רפאסל והדימום עבר. זמן מה לאחר שהתחלתי להשתמש בפתילות רפאסל החל גרד בפי הטבעת. השתמשתי במשחת אפלומיצין שעזרה אך הגרד חזר והומלץ לי להשתמש בפניסטיל (עדיין לא ניסיתי). האם פתילות הרפאסל גורמות לגרד בפי הטבעת בעקבות החיכוך שנוצר באזור? והאם פניסטיל יעיל במקרה זה? תודה

איני סבור שיש קשר בין הרפאסל לגרד. גרד הוא תלונה מאד שכיחה והוא מטופל במשחות שונות, על פי התגובה לטיפול. לעתים צריך לעבור ממשחה למשחה עד שמוצאים את ה"נוסחה" המתאימה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות