גסטרו ילדים - שילוב תסמינים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/01/2020 | 08:38 | מאת: עדי

לבתי בת השנתיים וחצי יש מזה כשבוע וחצי צואה שחורה עם שאריות דם בניגוב. בבדיקות דם: Crp 1.5 TransGlutaminase קטן מ 3 Immunoglobulin גבוה מעט מהנורמה 190 נשללו חיידקים בבדיקת צואה חוסר ברזל לפי הרופא, גם המשקל שלה לא תקין, מאחר וירדה באחוזונים (שוקלת 10 קג) האם מתוצאות הבדיקה ניתן לשלול צליאק? והאם יכול להיות קשור לרגישות לחלב? ואילו בירורים נוספים כדאי לעשות? תודה רבה

צואה שחורה מקורה בדימום למערכת העיכול. עליה לעבור בירור מערכת העיכול בהקדם

10/02/2020 | 14:42 | מאת: עדי

נשלחו לבצע בדיקת Calprotectin - הערך יצא 76.5 (הנורמה זה עד 50). וישנה הערה כי עבור ילדים עלול להיות גבוה מהנורמה. 1. האם בשילוב התופעות האמורות (Immunoglobulin, crp, והמשקל הנמוך) יש חשש אמיתי לדלקת במעי? 2. כשהיתה תינוקת אובחנה כאלרגית לחלב בעקבות דם בצואה ומאז נחשפה למוצרי חלב ללא תסמינים ולאחרונה בעקבות פריחות שונות באזור הפנים נבדק שוב ונשלל החשש לאלרגיה לחלב. האם יכול להיות קשר בין התופעות? תודה רבה

יש צורך לבצע בירור של כל מערכת העיכול אצל גסטרואנטרולוג ילדים. בדיקות המעבדה מחשידות למחלת מעי דלקתית.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות