צואה מלווה בריר (מרקם ג'לי...)

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

28/08/2019 | 10:02 | מאת: נופר

היי, בשבוע האחרון יש לי יציאות בצבע תקין,קצת שאריות מזון וריר שנראה כמו ג'לי כתמתם דבוק לצואה ולפעמים בנפרד אך רק כאשר יש צואה. הייתי במיון מהלחץ,בהתחלה הצואה היתה כהה יותר(זו הסיבה שהלכתי למיון) אך נזכרתי שאכלתי בשבוע שעבר באירוע הרבה דברים מטוגנים ופסטה שחורה. . כירורג במיון עשה בדיקה רקטאלית טען שלדעתו אין שום דימום. באמת מאז הבדיקה הצבע חזר לקדמותו,אין שלשול או עצירות אך עדיין יש את ההפרשה הרירית/ג'לית הזו. רופאת המשפחה אמרה שאולי זה קשור לאוכל השומני אך הגיוני שגם לאחר שבוע ימים ? בדיקת תרבית צואה יצאה שלילית. באם היה משהו חריג שתרבית לא בודקת - האם היו יוצרים קשר? הבדיקות דם תקינות. האם מהאוכל? מהלחץ?.. על מה זה יכול להעיד? מפחדת שזה משהו מסוכן ... מצרפת תמונה. תודה על המענה!

28/08/2019 | 12:29 | מאת: נופר

אציין שלפני כשבוע וחצי הפסקתי עם נטילת גלולות אחרי 7 שנים ברצף. יכול להיות קשר?

מפנייתך נשמע שהיה אירוע חד פעמי שחלף ולא הייתי מייחס לו שום חשיבות

29/08/2019 | 08:52 | מאת: נופר

היי ד"ר, ראשית,תודה על המענה. הריר ממשיך לצאת, בדיקות צואה תקינות. בהתחלה היה כתמתם קצת כהה ועכשיו הוא די צהבהב בהיר יותר,ממש נראה כמו ליחה כזו.זה ככה במשך שבוע. אין לי כאבי בטן וההמוגלובין שלי תקין. האם יש קשר אולי לאוכל שאכלתי בשבוע שעבר ואני בדרך כלל לא אוכלת? אולי בגלל הפסקת גלולות? אני לא רוצה להריץ סרטים בראש.. :\

צואה מלווה בריר זו תופעה הדורשת בירור. פני לבדיקת כירורג/פרוקטולוג. אין טעם להתחיל לשער השערות אלא יש צורך בבדיקה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות