תהליך היפודנסי זעיר בסגנט 4 בכבד

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

05/05/2019 | 11:26 | מאת: נירה

ת 59. בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת .לאור כאבים שיש לי ,שקשורים לאוכל במיוחד שומני מזה כ3 חודשים בבטן עליונה במיוחד בצד ימין, נשלחתי לגסטרוסקופיה שהיא תקינה ,הליקובקטר שלילי, בדיקות דם ותפקודי כבד תקינים,אולטרסאונד בטן תקין . נשלחתי ל-ct בטן ,שבוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי לווריד ושתיית חומר ניגודי. לגבי התוצאות אז הכל תקין, פרט לזה שכתוב ,הכבד בגודל אחיד מרקמו אחיד,פרט לתהליך היפודנסי זעיר בסגמנט 4 של הכבד. בסיכום הממצאים-ללא ממצא חריג בבטן ובאגן. אשמח לדעתך בנושא המון תןדה!!!!!

הממצא בכבד הוא קרוב לודאי חסר כל חשיבות ואינו מסביר את התקפי הכאב אחרי מזון שומני. צריך לשלול גם אפשרות לאבנים זעירות במערכת המרה וזאת ע"י בדיקת שנקראית EUS: US אנדוסקופי

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות