רקטוסקופיה קשירת טחורים

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

30/03/2019 | 14:38 | מאת: רון

הייתי בביקורת אצל פרוקטולוג אשר עשה בדיקה רקטלית פשוטה (אצבע). לאחר מכן, אמר כי יש טחורים דרגה 2 שנראה שהם בדרך ל3.. מאחר ואינם מפריעים לי ביום יום ביקשתי לטפל בכל זאת. הרופא המליץ על רקטוסקופיה+קשירה (נדרש חוקן). לאחר מכן, הבנתי כי קשירה מתבצעת באמצעות אנוסקופיה ואין צורך לחוקן. אשמח לחוות דעתך בנוגע לרקטוסקופיה? האם התהליך מיותר ולמה להשתמש בו אם יש אפשרות לאנוסקופיה שהיא בדיקה קלה יותר?

אין קשר בין רקטוסקופיה לקשירת טחורים. ייתכן והרופא רוצה לוודא שאין בעיה נוספת לאורך הרקטום. עליך לשאול אותו. קשירה נעשית דרך אנוסקופיה ואין צורך בחוקן עבורה.

31/03/2019 | 10:49 | מאת: רון

הבנתי.. דבר נוסף השתמשתי בנרות גליבנול לפני שלושה שבועות שלא הועילו (נר ביום למשך שבוע). לאחר כאב מוזר, השתמשתי בגליבנול קרם שהקל ממש. כיום אני מורח בוקר וערב מה שמקל ממש על הבליטה ועל אי הנוחות. האם ישנה בעיה להשתמש לפני הרקטוסקופיה והקשירה? האם אפשר להשתמש שוב בגליבנול בהפרש זמן קצר?

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות