טחור טרומבוטי עם מוגלה

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/07/2018 | 14:23 | מאת: שיר

צהריים טובים דר רפאל, אודה לתשובתך בהקדם. אני 19 יום אחרי לידה, סובלת מטחור טרומבוטי חיצוני עם שני קרישים, זה טחור שנכנס פנימה בקלות ולפעמים בעצמו. טיפלתי בשבועות האחרונים במשחת היקומיצין. והיום בערב אסיים עשרה ימים של אוגמנטין. מיום ליום אני שמה לב שהקרישים נראים שונה. בהתחלה הם היו מתחת לעור ונראו כמו שני סימנים מעט כהים מהעור הרגיל. בימים האחרונים אני מרגישה שהגושים קטנים יותר אבל היום מבחינת מראה הם נראים כמו שתי נקודות כהות כמעט שחורות על העור והן מוקפות במעגלים לבנים.. כמובן שאני עם משככים והאיזור מאוד כואב. שני המעגלים מאוד הפחידו אותי הבוקר.. האם כך נראים הקרישים לפני ספיגה מלאה? האם הסתבכתי עם זיהום? נקבע לי תור לפרוקטולוג ליום רביעי הקרוב? האם זה לא עלול להחמיר עד אז? להמשיך עם ההיקומצין? אמבטיות? מה עלי לעשות כדי לא להסתבך? ממש מודאגת, כאובה ועוד צריכה לטפל בתינוק בן ימים ספורים. אנא התיחסותך הדחופה, מודה מאוד מראש..

29/07/2018 | 16:06 | מאת: שיר

אני מנסה לעלות תמונה אבל אני לא מצליחה. אשמח לשלוח לכתובת אפשרית לצורך המחשה וקבלת חוות דעתך.. תודה רבה מראש שיר

התיאור אינו מובן. טחור חיצוני אינו מדאיג ומטופל לפי הצורך במשחה לטחורים. אין צורך באוגמנטין או משחת היקומיצין. אני מציע לא לדאוג ולכת לבדיקה שנקבעה אצל הפרוקטולוג

טחור טרומבוטי יסתדר בטפול תרופתי מקומי + משככי כאב ואמבטיות. אם יש בו זיהום יש צורך בניקוז + כיסוי אנטיביוטי. לפי התיאור לא נראה לי שמדובר בזיהום

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות