צריבה בפי הטבעת לאחר שלשולים...

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

06/06/2018 | 21:16 | מאת: יניב

שלום הנני סובל כמה ימים משלשולים ונהיה לי צריבה שורפת בפי הטבעת ( כרגע ללא דימום) במיוחד בזמן השלשולים. לפני זה היה לי קפלי עור קטנים שגדלים בזמן יציאות כתוצאה מטחורים שהיו בעבר. הבעייה שעכשיו הקפל/ "גולה" בפי הטבעת גדלה ואף התרחבה לקפלים קטנים והחשש הוא שזה לא יירד. מה עליי לעשות? אם זה פיסורה משחה נגד טחורים תעזור? קבעתי תור לפרוקטוכירורג בעוד כשבועיים-האם בזמן הזה אם עדיין שורף זה לא יגדל או יחמיר את הקפל עור שיישאר לנצח?עדיף להקדים את התור לרופא הזה? קניתי גם מגבונים של פרוקטו,קל בטן ופרוביוטיקה. החשש שלי שלא יקטן ה"עודף קפל" שנוצר לקפל..מה לעשות שלא יגדל?פיסורה מגדילה קפל עור? אני ממש רוצה להימנע מניתוח נגד הסרת קפלי עור ..שככול שהוא יותר גדול מפריע לי בלכלוך של צואה...תודה רבה מראש על התשובה

התיאור בפנייתך קצת מבולבל. בעקבות השלשולים אתה סובל מהתקף של טחור חיצוני שהוא בעצם שטף דם תתעורי באחד מהקפלים. עליך להשתמש במשחה לטחורים ולהמתין בסבלנות להחלמה

09/09/2019 | 00:56 | מאת: ש

שלום וברכהמהבוקר אני משלשל ואכלתי אורז וקולה וזה הפסיק וחזר אחרי כמה שעות ועכשיו שורף לי ממש צעקות...מה יכול להיות הבעיה תודה כרגע אני משחרר נודים טובים ואחרי זה תחושה טובה ואחרי דקה שתיים בום שלשול אשמח למענה תודה

אתה צריך לפנות לרופא המשפחה לקבל טיפול בשלשולים (כמובן גם נסיון לאבחן את הסיבה לשלשולים). הצריבה והבעיות בפי הטבעת הם תגובה לשלשולים והכל יחזור לקדמותו כשתחלים. ניתן להשתמש במשחה לטחורים מכיוון שיש בה חומרים מאלחשים ומרגיעים מקומית.

01/07/2021 | 05:22 | מאת: כאבים בפי הטבעת ושילשולים

אתה כנראה רגיש ללקטוז או פרוקטוז צריך לעשות בדיקה לזה

25/07/2021 | 22:11 | מאת: MS

היי, לאחרונה אני סובל מעצירות לעיטים קרובות המלוונה בתחושת שריפה עזה ברגליים, מה זה יכול להיות?

הצריבה והנפיחות הן תגובה לשלשולים. טפל במשחה ו/או מגבונים.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות