אבצס- בהכרח מחיידק ?

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

14/02/2018 | 18:27 | מאת: אריה

האם אבצס בסינוס פילונידאלי בהכרח כרוך עם חיידק ? [כמו סטפילוקוקוס אאורוס]. עד כמה שהבנתי - לא בהכרח. אם זה נכון - השאלה שלי היא ש[בנוסף לסינוס פילונידאלי כרוני] יש לי אבצס כרוני בשריר אבסואס. . בתחילה צמח בו חיידק. אולם לאחר טיפול אנטיביוטי בצפזלין - ירד הCRP לרמה תקינה. למרבה התימהון - בCT התגלה שנשאר האבצס באותו גודל [למרות ניקוז כירורוגי, ולמרות CRP תקין]. השאלה האם ייתכן מציאות של אבצס בשריר פסואס ללא חיידק. [כפי שיש לי אבצס כרוני בסינוס פילונידלי ללא חיידק שמפריש כבר כמה שנים]. אשמח לשמוע תשובה,

מורסה בכל מקום בגוף כרוכה בזיהום חיידקי. לעיתים, לאחר טפול אנטיביוטי (אם או בלי ניקוז) נותר חלל המתואר בבדיקות הדימות כמורסה אך כאשר דוגמים את התוכן הנוזלי שבו לא מוצאים שם חיידקים. אז אנו מדברים על מורסה סטרילית.. בכל אופן, בכל מורסה, לפחות בתחילתה, יש מרכיב של זיהום חיידקי

14/02/2018 | 20:10 | מאת: אריה1

תודה ! לאור הנ"ל, ולאור זאת שהמורסה בפסואס היא כרונית [כבר 10 חודשים, כולל 3 ניקוזים] ובדימות נראה שנשארת בגודלה. ולאור זאת שבימים האחרונים התחיל ניקוז ספונטני של המורסה מהפסואס דרך הפיסטולה שנוצרה ע"י הנקז האחרון [שהוצא לפני חודש]. ולאור זאת, שבחיי היום יום אני חי עם מורסה שיוצאת מהסינוס פילונידאלי. כבר כמה שנים, והתרגלתי, היא לא מפריעה. אז 2 שאלות: 1. האם יש צד לומר שלא דחוף להתערב עכשיו כירורוגית. ב[נקז או] ניתוח לפתוח ולנקות את האבסואס. אלא שימשיך ניקוז ספונטני. 2. בזמנו -לאחר כריתת סינוס פילונידאלי- התקשרו אלי להציע מכשיר ששואב את המורסה, ומרפה יותר מהר את החור של הניקוז. (לא השתמשתי בזה למעשה, כיוון שהפרוקטולוג המומחה שטיפל בי אז, [פרופ' עודד זמורה], אמר לי לא להשתמש בזה). השאלה היא האם יש כזה מכשיר ששואב מורסה, ללא נקז. (הסיבה שאינני רוצה להכניס נקז שוב - בגלל מפרצת מדומה שבאיזור, שהתפוצצה ככל הנראה מהנקז הקודם והצריכה אמבוליזציה וצינטור). אשמח לשמוע על 2 השאלות. תודה רבה !

צריך להבדיל בין זיהום בסינוס פילונידלי שהוא זהום בחלל תתעורי לבין מורסה בפסואס שהיא בדופן האחורית של הבטן. סינוס פילונידלי שממשיך ומפריש כדאי לנתח ולהסיר ובכך נגמר הסיפור, בלי צורך במאשבות למיניהן. מאידך, מורסה בחלל הבטן זה סיפור מורכב יותר ובה מטפלים בהתאם לתנאים המקומיים, אפשרויות הניקוז, סמיכות לאברים אחרים, הסיבה להיווצרותה ועוד.

14/02/2018 | 22:46 | מאת: אריה1

תודה.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות