פיסורה חוזרת לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

29/11/2017 | 22:15 | מאת: דנה

שלום רב, לפני כחודשיים עברתי ניתוח פיסורה לאחר שסבלתי ממנה במשך קרוב לשנתיים. הניתוח עבר בקלות אך לצערי לא נראה כי פתר את הבעיה היות והכאבים חזרו. בהנחה ואבחר בניתוח נוסף רציתי להבין את האופציות הקיימות, להבנתי ניתוח נוסף של חיתוך השריר עלול לפגוע בסוגרים מה גם שאני מתכננת להיכנס להריון בקרוב ולכן מעדיפה להימנע מסיכון זה. הבנתי שיש ניתוח שנקרא מתלה בו מטפלים בפיסורה עצמה אך הניתוח מסובך וכואב הרבה יותר. השאלות שלי הן: 1. מה סיכוי ההחלמה מניתוח מתלה? האם עדיין יתכן כי הפיסורה לא תתרפא לאחריו? 2. מהו זמן ההחלמה מניתוח מתלה ומה הסיכונים הקיימים בניתוח זה? (זיהומים, תפרים) לעומת ניתוח חיתוך השריר 3. האם קיימות אלטרנטיבות נוספות לטיפול? בתודה מראש, דנה

קשה לענות על שאלתך בלי בדיקה גופנית. צריך להבין מה מקור הכאבים... ניתן לעבור שוב ניתוח פיסורה בלי חשש לפגיעה בסוגרים. ניתוח מתלה נעשה לעיתים מאד רחוקות ובאינדיקציות מאד מיוחדות. זמן ההחלמה הוא בין שבוע לשבועיים. סיבוך יכול לקרות בכל פעולה/ניתוח ועלייך לדון עם הכירורג שלך על האפשרויות היותר שכיחות בניתוח שעלייך לעבור.

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות