AS ופילונידל סינוס אבצס

דיון מתוך פורום  פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות

12/11/2017 | 23:20 | מאת: מיטל

הי! פעם עברתי ניקוז חירום כואב במהלך הריון של פילונידל סינוס אבצס. אחר כך נבדקתי ואמרו שאין צורך בניתוח. מאז זה חזר כמה פעמים והלך כמו שבא. אני חולה במחלה ראומטולוגית בשם אנקילוזינג ספונדיליטיס ויש לי התלקחות במפרקים SIJ ואיזור מפרקי ירכיים ואגן. עכשיו שוב הפילונידל דלוק כואב אימים אי אפשר לשבת וכו. האם יש קשר בין הדברים? מה אפשר לעשות? תודה רבה

אין קשר בין שתי המחלות. אנקילוזינג ספונדיליטיס היא מחלה דלקתית של הפרקים. את הסינוס הפילונידלי צריך להרחיק בניתוח קצר ופשוט כדי להתפטר מהבעיה.. אני מבצע את הניתוח הזה בהרדמה מקומית כך שאין צורך בבדיקות, צום, הכנות וכו'. אם האיזור דלקתי ומכיל מוגלה יש צורך לנקז את המוגלה ולטפל באנטיביוטיקה למספר ימים ולאחר שהזיהום המקומי חולף-לבצע את הניתוח. הנטייה של סינוס כזה היא לדלקות חוזרות. יש לך מספיק סבל ממחלת הפרקים ואינך צריכה לסבול מזיהומים חוזרים בסינוס הפילונידלי...

מנהל פורום פרוקטולוגיה, כירורגיה קולורקטלית ומחלות מעי דלקתיות