מקרה חרדה על רקע טיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

11/11/2010 | 16:44 | מאת: אנונימית

שלום, לפני כיומיים קיבלתי התקף חרדה: חדר מסתובב, דפיקות לב חזקות, הזעה, בחילות והקאות. אני משערת שזה כתוצאה מטיפולי הפוריות, כי אני אחרי כשלון בIVF. וזה הדבר שעבר לי בראש. הבטחון העצמי שלי ירוד, חסרת תיאבון. יחד עם זאת הזוגיות שלי טובה ותומכת. אשמח לשמוע על תרגילים להרפייה, ועל דרך "לתקן" את זה... מה אפשר לעשות?

שלום, התסמינים שאת מתארת אכן יכולים לענות על הקריטריונים של התקף חרדה. האם זה דבר שמוכר לך מעברך? עצם זה שאת יודעת לזהות ולהבין מה עבר עליך, זה כבר צעד משמעותי. כמו כן, העובדה שאת מתארת זוגיות טובה ותומכת היא גם גורם מאוד חיובי סביבך. טכניקות של הרפיה הן אחת הדרכים להתמודדת עם תחושות אלה, את יכולה לנסות לתרגל נשימות ארוכות ואטיות ולמצוא גם מידע באינטרנט לגבי תרגילי הרפייה נוספים. עם זאת, את מתארת גם דברים נוספים כמו דימוי נמוך וחוסר תאבון ואלה מצביעים כנראה על מצב רוח ירוד. במידה ואת מרגישה שהתחושות האלה אינן זמניות או שאינך מצליחה להתמודד עמן באופן יעיל מספיק, ניתן לפנות לליוי רגשי. לעיתים ניתן לקבל סיוע מסוג זה דרך יחידת הןUVF שבה את מטופלת או דרך המרכז לבריאות האישה שבו את חברה (קופח). אל תהססי לפנות בכל שאלה או צורך, קרן

14/11/2010 | 10:51 | מאת: אנונימית

חוויתי התקף חרדה קצת אחר לפני כחמש שנים. הייתי לפני ניתוח בעין וגם פיזית ונפשית לא הייתי חזקה מספיק. אני מטופלת בפרטי, וכבר עשיתי חיפוש לייעוץ גם במרפאה, וגם דרך הרופא המטפל בי בפרטי שיקשר אותי למישהי שאולי הוא מכיר. התיאבון חוזר אבל התחושה הפיזית ישנה. תוכלי להוסיף לינק לטכניקות הרפייה מומלצות? או אולי לאיזשהו מאמר ואולי ספר שממצים את נושא ההרפייה.

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה