הרגעה דחופה

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

09/08/2010 | 15:08 | מאת: דניאלה

שלום, אני לא יודעת אם את מתעסקת בייעוץ גם למקרה שלי אז אם לא אשמח שתפני אותי למקום אחר ואם כן אז מעולה. אני בחורה בת 24 ולפני שארצה להכנס להיריון אצטרך לעבור אבחון טרום השרשתי בגלל בעיה גנטית אצלי ואח"כ אצטרך לעבור תהליך של הפריה חוץ גופית ואני מתה מפחד רק מהמחשבה. אני מנסה לברר כמה שיותר פרטים איך בדיוק מתבצעות הבדיקות, מהן בדיוק הבדיקות. שמעתי שזה ממש כואב.. אשמח אם תוכלי להדריך אותי איפה אוכל למצוא תשובות ולדעת מהן בדיוק הבדיקות ואיך הן מתבצעות בתקווה שזה קצת יצליח להרגיע אותי. תודה רבה

דניאלה שלום, אבחון טרום השרשתי נעשה בעצם במהלך טיפול ההפריה החוץ גופית והוא מאפשר החזרה לרחם של עוברים שנבדקו ונמצאו תקינים מבחינה גנטית. מדובר בטכנולוגיה מתקדמת המאפשרת גם לאנשים שנושאים גנים למחלה גנטית להשיג הריון עם עובר בריא ולמנוע מצב של הפלה יזומה. זאת, ע"י בדיקה גנטית בתא בודד שהוסר מן העובר עצמו. הבדיקה עצמה אינה כואבת שכן היא נעשית במעבדה על הביצית המופרית. כפי שכתבתי, התהליך מתבצע כחלק מהפרייה חוץ גופית, שבמסגרתה נשאבות מהאישה ביציות, המופרות בתאי מעבדה עם זרעו של הגבר. תהליך השאיבה מתבצע בהרדה קצרה מאוד. לפני השאיבה, על מנת להגדיל את כמות הביציות ולתזמן את התהליך, לוקחת האישה הורמונים. ברור שחלק מהלחץ שלך קשור גם לעמימות הרבה סביב התהליך ולכן קבלת אינפורמציה בנושא, יכולה להרגיע ולשפוך קצת אור על הטיפול. אל תהססי לפנות בכל שאלה או צורך, קרן

09/08/2010 | 18:19 | מאת: דניאלה

תודה רבה, קראתי השבוע בעיתון כתבה על איבחון הגנטי וההפריה החוץ גופית ואחת המרואיינות אמרה שיש נשים שאפילו מפסיקות את התהליך הזה בגלל הכאבים שהן סובלות מהתהליך הזה ואחרי שקראתי את זה ממש נלחצתי... לצערי זה העלה לי את השאלה למה לעשות את זה עם זה כ"כ כואב... או שאולי אני פוחדת מידי וזה לא באמת כ"כ נורא.. את חושבת שאם אצור קשר עם מישהי שעברה את התהליך זה יכול להרגיע אותי ולתת לי תמונה אחרת על המצב? או כל רעיון אחר שיש לך אשמח שתגידי לי. תודה וסליחה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה