ימים סוערים

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

23/07/2009 | 11:09 | מאת: אחת צפונית

אני חדשה כאן , ובפעמים שנכנסתי לפורומים שונים בתחילת דרכי הרגשתי שזה לא בשבילי אבל בזמן האחרון עברתי הרבה ואני מרגישה מותשת נפשית מכל הטיפולים האלו. אנשים קרובים אלי לא מצליחים להבין את הרגשות כשנמצאים בסיטואציה הזאת. אני עברתי המון הזרעות....ובמקביל בירורים לגבי תקינות הרחם ואח"כ התחלתי הכנה לIVF שבמהלכה נכנסתי להריון באופן טבעי אך לא תקין ונאלצתי להפיל. 3 חודשים לאחר מכן שוב IVF (שכלל גירוי יתר שחלתי באופן בינוני).ונכנסתי להריון עם 2 עוברים . אחד מהם נפל באופן טבעי (לילה לבן שאני לא מאחלת לאף אחת) ועובר שני בסופו של דבר לא התפתח ( היה בלי דופק) ונאלצתי שוב להפיל. אני כבר כמה חודשים מההפלות אזרתי כוחות להתחיל שוב אולם הרופא חושד שיש הדבקויות ברחם כתוצאה מההפלות ולכן עברתי צילום רחם פעם נוספת , בתחילה נראה תקין אך במבט נוסף יש הדבקויות ו צריך הסטוסקופיה.אני די מיואשת , מה בסך הכל רציתי ? להביא ילד לעולם הזה ולהעניק לו את כל החום והאהבה שבתוכי? ואנשים סביבי שהמתנה הזו קורית להם מתחבטים האם להפיל כי לא מתאים עכשיו .כבר אזרתי כוחות שוב לטיפול ולא הכנתי עצמי לסיבוכים הללו כי חשבתי כבר עברתי מספיק.בעלי מנסה לנחם אותי שאנשים מצליחים להביא ילדים אחרי הרבה שנים , אבל זה לא מנחם אותי .....אני רוצה עכשיו ולא עוד 5 10 שנים...

שלום, ראשית, לאור התחושות הקשות שאת מתארת וחווית הבדידות מול הסביבה הקרובה, אני שמחה שמצאת לנכון לפנות לפורום, לפרוק קצת מטענים ובתקווה לקבל גם תמיכה. נשמע שקרו הרבה דברים משמעותיים בפרק הזמן האחרון- עברת טיפולים, איבדת הריונות והתבשרת לגבי הידבקויות ברחם. לאירועים אלה השלכות משמעותיות על המצב הרגשי-נפשי, ועל כן, התחושה שאת מותשת נפשית, היא קשה, אך טבעית וברורה. יתכן שבהמשך תחושי שאת יכולה יותר להיעזר במקורות תמיכה משפחתיים ו/או חברתיים. כמו-כן, קיימת גם אפשרות לפנות לגורם תמיכה רגשי מקצועי שיסייע בעיבוד החוויות המורכבות וילווה את התמודדותך. אל תהססי לפנות שוב, קרן

24/07/2009 | 10:30 | מאת: יעל

שלום לך, אני כותבת מנסיון. גם אחרי 2 הפלות קשות, הדבקויות ברחם, היסטרוסקופיה... טיפולי IVF כושלים ורבים במספ. מבינה אותך כל כך.. את הרצון להעניק את החום לילד שלך. ומה כל כך קשה בסה"כ ביקשנו ילד, הדבר הכי פשוט שהוא זכות טבעית לכל אישה.. ואכן גם סביבי נשים שלא מעריכות ומפילות כי הן צריכות לסיים את הדוקטוראט שלהם.עצוב, ולא פייר. אבל מניסיון, אחותי הייתה באותו מצב, ואף קשה יותר, והיא האמינה כולה שזה יבוא והבטא החיובית הגיעה בסוף, ולא אחרי הרבה זמן... צריך להאמין, אם כל הקושי, כדי שלגוף יהיה את הכוח לקלוט יילוד, מאחלת שיהיו לנו את כוחות הנפש להתמודד, והשמחה שתבוא תהיה אמיתית ומרגשת וכלל לא מובנת מאליה. שיהיה בהצלחה...

25/07/2009 | 11:30 | מאת: ליאת

היי קראתי את שכתבת ואני מקווה ומאחלת לך הריון בריא בקרוב. עברתי 3 פעמים היסטוסקופיה בקחם, אני רוצה לציין שזה לא כל כך נורא כמו שעןשים מזה, ואף אומרים שזה יכול אפילו להיות טוב לקראת הטיפול הבא, שזה פותח כל מיני הדבקויות ומנקה את הרחם ממש טוב. אפשר לעשות היסטוסקופיה גם בהרדמה מלאה, אני עשיתי את כולן במצב ערות ולא היה נורא בכלל. שיהיה בהצלחה.

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה