השבחת זרע

דיון מתוך פורום  פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה

25/07/2012 | 15:19 | מאת: מיואשת

בחודש הבא אני מתחילה בהזרעה . השבחת זרע . התהליך בשבילי לא קל כי אני עדיין לא מעכלת שלא אכנס להריון באופן ספונטני , ספירת זרע נמוכה והטיפול הכי יעיל בשבילינו השבחת זרע, התהליך אמור להיות פשוט אך אני לא מבינה למה ההזרקות וזה יכאב ואני מטופלת כבר בהיפונוזה כדי להקל על עצמי את הכאבים ואת החרדות אבל מדי פעם נשמע שכל התהליך הזה ישיאר אותו ללא נשמה.. מהם הסיכויים להצלחת ההשבחה ?

שלום, כתבת שאת עדין לא מעכלת שלא תיכנסי להריון באופן ספונטי. אחת "המשימות" הקשות אתה צריך להתמודד בתחילה היא בהחלט עיכול האבחנה הרפואית כי קיים קושי בכניסה ספונטנית וחלקה להריון (אם כי בהחלט קיימים זוגות שחוו קושי ועברו טיפולים אך בהמשך הרו באופן ספונטני). התחושה שהדברים אינם זורמים וברורים מאליו, כפי שדמיינת במהלך כל חייך אינה פשוטה כלל לעיכול. עם זאת, כמו בהתמודדויות עם קשיים/משברים אחרים בחיים, בהדרגה התחושות מתעכלות ומעובדות ומתפנה מקום ואנרגיה להמשך הדרך. חרדות לפני יציאה לדרך עמומה ובלתי מוכרת, הכרוכה גם באספקטים רפואיים הן טבעיות וליגיטימיות, במיוחד שאת עדין נמצאת בשלבים של עיכול הדברים. הפחד שהתהליך ישאיר אותך "ללא נשמה" הוא תוצאה גם של כל הדברים האלה- הפתעה ואכזבה ועומס נפשי רב. לגבי הזריקות, חלקן מבוצעות ע"י מחטים דקות במיוחד ואז אפקט הדקירה הוא מאוד מינימלי. לפעמים קבלת אינפורציה רפואית ברורה ומדויקת מהרופא מקלה בקצת על העמימות הגבוהה. בכל מקרה, במידה ותמשיכי להרגיש תחושות מציפות שלא יתמתנו ויפריע לתפקודך ושגרת חייך, ניתן גם לפנות לליווי רגשי מצד איש מקצוע (התמיכה יכולה להיות למשל גם בצורת קבוצת תמיכה, פורום וכדומה). מאחלת לך הצלחה רבה, קרן

26/07/2012 | 13:07 | מאת: מיואשת

אני מודה לך מאוד על התגובה המקצועית המעודדת , אכן זה מה שקרה הרגשתי שמשהו השתבש ועם הזמן אני מקווה ל"עכל" שזו הדרך שלנו להביא ילדים לעולם .. והטיפול עבורנו הוא "קל" יחסית . יש כאלה שעוברים שאיבת ביציות תודה לאל שהתהליך יותר פשוט של ההשבחה . ואני אומרת לעצמי כל הזמן שעליי לנסות ולחוות את זה בפשטות. מקווה שנצליח . יש גם רגעים שבהם אני אומרת לעצמי הבעיה בספירת הזרע ואני זו שמשלמת את המחיר. אני יודעת שזה פשוט לא נכון לחשוב כך אך ברגעי משבר מחשבות אלה גם צצות. תודה

מנהל פורום פוריות - ייעוץ רגשי ותמיכה