חיסונים וחולה עם הקרנות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

27/03/2016 | 21:15 | מאת: נטלי

שלום רב לך ברשותך יש לי הרבה שאלות אודה ואעריך מאוד אם תוכל לענות לי: 1.הבת שלי בת 5 שנים קיבלה רק 2 מנות צהבת B ...האם יש טעם לתת מנה שלישית כדי לסיים את הסדרה? האם זה קונטראינדיקציה לתת חיסון הפטיטיס כשיש תפקודי כבד בגבול העליון- GOT 34 U/L? 2. כל הנכדים במשפחתי חוסנו במחומשת I.M 4 מנות ולא קיבלו פוליו בנוסף דרך הפה. חברה שלי חיסנה את הבן שלה במחומשת + פוליו דרך הפה ובאותו היום היינו אצלה אני והבן שלי והיא נתנה לי להחזיק את התינוק למשך רבע שעה אחרי שסיימה להחליפ לו יציאה בטיטול...מה הסיכוי שהבן שלי יידבק בפוליו מהתינוק שלה? 3.האם מי שחוסן במנות מומתות יכול להידבק בפוליו שמופרש מצואה של תינוק שקיבל חיסון דרך הפה? 4. הבן שלי נמצא עם האח של התינוק פעמיים בשבוע בחוגים..האם יש סיכוי שהילד נדבק מאח שלו ויכול להדביק את הבן שלי פוליו? 5.אבא שלי סיים לפני חודשיים הקרנות עקב סרטן- ואני ואחותי רוצות לתת לילדים שלנו MMRV - הבנתי שאסור להתקרב לחולה עקב החיסון הזה שהוא חי מוחלש...כמה זמן מסיום ההקרנות אפשר שאבא שלי יתקרב לילדים אם נחליט לתת את החיסון MMRV עכשיו? האם הבן שלי שבא במגע עם האח של התינוק יכול להידבק מהאח בפוליו ואז לסכן את אבא שלי? סליחה על העומס פשוט בלחץ בכבוד רב נטלי

נטלי שלום, אקדים ואומר שהסיכוי להידבק בנגיף הפוליו מהחיסון הפומי ולפתח מחלה הינו נמוך ביותר. הנגיף עובר טיפול המחליש אותו בצורה כמעט טוטלית ופוגע ביכולתו להדביק במחלת הפוליו. לפיכך מגע של ילד או מבוגר בעל חיסוניות תקינה, הינו בעל פוטנציאל נמוך עד כמעט אפסי לפיתוח המחלה, בטח ובטח באדם שחוסן בעבר, ולו בצורה חלקית, בחיסון המומת. עובדה זו עונה כל שאלות 2,3,4. לגבי השאלה הראשונה - כדאי להשלים את החיסון השלישי, או לבדוק את רמת הנוגדנים בבדיקה המבוצעת בקופת חולים ולהחליט על המנה השלישית בהתאם לתוצאות. בכל מקרה רמת אנזימי הכבד כפי שתארת אינה מהווה התווית-נגד לחיסון. לגבי השאלה האחרונה: בעניין ה-MMRV יש להתייעץ עם רופאיו של אביך. העניין תלוי ברמת תפקוד מערכת החיסון שלו כרגע, דבר הנבדק תדירות אצל מטופלי מחלת הסרטן. בעניין הפוליו, בנך אינו מהווה סיכון משמעותי לאביך. להגברת הבטחון עוד יותר, הייתי ממליץ שימנע מהחלפת חיתולים לילד. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים