המשך לגבי כאב ראש מציק

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

14/05/2008 | 11:47 | מאת: עומר

ד"ר בירון שלום, ראשית תודה על תשובותייך... עקב ההתגברות של כאבי הראש נשלחתי לבדיקת עיניים שיצאה תקינה. בדיקה נוירולוגית גופנית - תקינה. עם זאת מבחינת הרהגשה שלי - כאב הראש מתמקד רוב הזמן ככאב עמום ולוחץ בחלק הקידמי של הראש ולעיתים חש כאב גם מאחור. לפני מספר ימים היו התקפים של כאבי ראש חזקים מאוד עד כדי כך שלא יכלתי לישון שבאו והלכו, הקרינו לאוזן, לעין ולעיתים לאף ולפנים. בשנת 2006 בוצעה בדיקת סי טי ראש ללא חומר ניגוד. הבדיקה נעשתה לאחר שסבלתי מכאבי ראש בחלק השמאלי של המצח. באחרונה הוחלט לבצע שוב בדיקת סי טי ראש חוזרת, עם חומר ניגוד. 1. האם ייתכן כי בדיקת נוירולוגית גופנית + עיניים - מהווה אינדיקצייה לכך "שהכל בסדר" ? כלומר האם יש מצבים שבהם אין ממצאים בבדיקה של הנוירולוג ורופא העיניים אבל יש ממצאים בסי טי שיכולים להסביר את הכאבים ? 2. האם בדיקת סי טי שנעשתה בשנת 2006 ללא חומר ניגוד באמת יכולה "לפספס" ממצאים ? 3. האם יכול להיות שסי טי לא יאתר את הבעייה שגורמת לכאבים ורק MRI יגלה, או שסי טי יכול לתת כיוון כלשהוא ? 4. כשאני שותה משהו קר מאוד (ברד, ארטיק קרח), אני חש בכאב חריף מאוד באזורים בהם כואב לי בהתקפים החזקים שאני מכיר... האם זה קשור למשהו ? בתודה מראש.

14/05/2008 | 16:32 | מאת: ד"ר עדי בירון

עומר, הבירור כעת אינו בתחום ניתוחי ראש וצוואר אלא בתחומי נוירולוגיה ורפואת עיניים ולכן אני מציע שתפנה למומחים בתחומים אלה. באופן עקרוני, בוודאי שיתכן שהבדיקה הגופנית תהיה תקינה וב-CT יהיו ממצאים. זו הסיבה בגללה שלחו אותך לעבור CT. לגבי ה CT הקודם, אינני יודע אם היה זה CT מח או CT עצמות פנים (שעשוי לכלול בתוכו גם חלקים מהמח) ונעשה בד"כ ללא חומר ניגוד. יש לזכור כי חלפו כשנתיים מהמועד בו בוצע ה CT הקודם ועד עתה, ויתכנו שינויים אשא יכולים להראות כעת, ושלא היו קיימים כלל לפני שנתיים, או שהיו כ"כ קטנים שלא ניתן היה לראות אותם. הקו התחתון הוא שכדאי לך לשאול רופא שיבדוק אותך, את השאלות האלה, כי כל מה שניתן לענות באינטקנט הוא תשובות כלליות. כדאי שהרופא הזה יהיה בתחום המתאים, וזה אינו התחום בו אני עוסק. בהצלחה דר' עדי בירון מומחה בניתוחי ראש-צוואר לקביעת תורים: 09-8664949

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר