לימפות נפוחות בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

30/04/2008 | 17:32 | מאת: holdenei

שלום, אני בן 61, וכל שנותי הייתי יותר מבריא... החורף היתה לי התקררות אחת גדולה מזה הרבה שנים ללא התקררויות. המתנתי שתעבור לבד (אקמול, תה, וכו', בלי רופאים) כי לא היה לי חום. עדיין נשאר לי שיעול כלשהו (מאיזור הברונכי). לפני כחודשיים הבחנתי שלימפות בצוואר מתחילות לתפוח, החבל מצד שמאל למטה, אמצע ותחת הלסת ולאחר מכן גם בצד ימין כלשהו. עבלוטה הגדולה ביותא היא באמצע צוואר שמאל. בו בזמן הבחנתי גם שירדתי כ-5-7 קג במשקל. אמנם בזה הבחנתי כבר קודם, אבל חשבתי לשמחתי שזה בגין תזונה מאוזנת. וכן ארוע של דימום בטחורים (סוג/גודל 3-4?) וכבר מתוכנן ניתוח לאחר רקטוסקופיה. עשיתי בדיקות דם ושתן מקיפות ככל שקופה"ח מאפשרת... והכל הכל יצא תקין פרט לקצת חריגה של שומנים בדם שזה לא חדש. א.א.ג. שלח אותי ל-US של הלימפות צוואר וב. מגן. האחרונה תקינה והראשונות מוגדלות עם נקודות של פעילות דמית מוגברת (?). כעת אני מופנה בדחיפות ל-FNA/US. לצערי במציאות הרפאוית אני צריך להמתין עד סוף יוני... בסך הכל אני מרגיש בסדר, מלבד הסממנים שלמעלה, לא מזיע, תיאבון יש הרבה, ללא חולשות וכאבים. ונראה שלאחר הפסח הוספתי 2קג (?). היש עוד מקומות לעשות FNA/US מלבד בילינסון וזמנהוף בת"א? אני לא מצליח למצוא ובקופ"ח לא עוזרים לי. אני מעוניין מאד להקדים את הבדיקה. אני מנסה לשמור על הרגשה אפטימית. מה עוד אני יכול לעשות? תודה וסליחה על אורך הפניה.

30/04/2008 | 18:31 | מאת: ד"ר עדי בירון

ישנם לא מעט מקומות בהם ניתן לבצע את הבדיקה באופן פרטי במהירות, ואין כמו האינטרנט למצוא אותם. אם אתה מעוניין שקופ"ח תשלם עבור הבדיקה, התור אכן ארוך יותר. נסה לבקש מהרופא ששלח אותך לנסות להקדים לך את התור. בקשר ל FNA, עצם השליחה לבדיקה היא נוהל שבשגרה למקרים מעין אלה, ולכן זה ששלחו אותך לא מעיד על חומרה כלשהי. העלייה במשקל היא בהחלט סימן לא מחשיד. אני מקווה שהכל יפתר במהרה, ושהתזונה שלך אכן מאוזנת.

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר