התייעצות רפואית בעניין פפילרי קרצינומה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

15/07/2009 | 18:33 | מאת: בלה

שלום, עברתי אולטרסאונד של בלוטת המגן/התירואיד והתגלו אצלי בתשובה 2 קשריות באונה השמאלית של הבלוטה. באונה הימנית לא הודגמו נגעים וכמו גם בלוטות הלימפה ללא ממצא מיוחד. בעקבות הקשריות- גודל אחת מהן הייה 1.3 ס"מ השניה פחות מס"מ אחד, הופניתי לבדיקת fna תחת אולטרסאונד ובבדיקה התגלה לאחר שלקחו שני דגימות מהקשרית של ה1.3 ס"מ, התגלה פפילארי קרצינומה. השאלה שלי האם יש להסתפק בהסרה אונתית של הבלוטה, הסרת האונה השמאלית שבה נמצאות 2 הקשריות או שיש לבצע הסרה מלאה? הסוגייה מאד מטרידה אותי מאחר וגילי צעיר, אני בת 22, מעולם לא נטלתי כל כדור לבלוטת המגן, וכדורים קבועים בכלל, בנוסף אני חוששת מסיבוכים אפשריים בכריתה מלאה כגון סיבוכים בבלוטת יותרת התריס שישבשו את מסת העצם בעתיד. בנוסף אני חוששת מפגיעה נשימתית בעקבות הסרה מלאה מאחר ובעבר סבלתי מבעייה של אסטמה. וכמו כן מטריד אותי עצם המינון המקסימלי שיש לקחת כל החיים בנטילת כדור האלטרוקסין- האם יתכנו פגיעות בכבד בעקבותיו או פגיעות קוגניטיביות כלשהן למרות איזון ההורמונים של הבלוטה? רציתי לדעת- כיצד ניתן לעקוב אחרי התפשטות המחלה באם מבצעים רק הסרה אונתית ולא מלאה. יש מעקב שהוא מעבר למעקב מקומי? כמו גם מעקב אם אין התפשטות לגרורות? המון המון תודה מראש

שלום רב. בחורות צעירות עם גידול פפילרי של התירואיד הינן במצב האידיאלי להחלמה מלאה מהמחלה לא משנה איזה טיפול יקבלו (כריתה חלקית או כריתה מלאה ולאחר מכן יוד). ההבדל יתבטא רק במקרים בהם הגידול הינו אגרסיבי יותר ומראה פריצת קופסית הבלוטה לדוגמא. ניתן לחשוד במצב זה בזמן הניתוח ולכן בכל ניתוח כזה כאשר הרושם שלי הינו שיש סיכוי סביר לפריצת קופסית- אזי אמשיך לכריתה מלאה של הבלוטה. בכל שאר המקרים יש להחליט מראש (עם והמנתח) מה רצונך בהסתמך על כל הנתונים הטיפוליים (שיימסרו לך ע"י המנתח). חשובה גם בדיקת הגידול לפני הניתוח (במישוש) כדי להוסיף נדבך חזשוב להחלטה. ממליץ להיבדק ע"י רופא אאג מנתח ראש צוואר. בברכה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. מומחה לניתוחי ראש צוואר, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא 03-6246624, www.headneck.co.il

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר