גידול בלשון

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

18/08/2015 | 08:52 | מאת: מיטל

שלום, עברתי ניתוח בלשון להסרת גידול (כריתה חלקית של הלשון. גידול קטן יחסית), בנוסף הוסרו בלוטות לימפה בצד אחד של הצוואר (למניעה, בביופסיה לא נמצאו שם תאים סרטניים). תוצאות הפתולוגיה של הניתוח הראו שוליים נקיים, לכן נאמר לי שאין צורך בהקרנות אלא המשך מעקב בלבד. האם יש טיפולים נוספים (ניסיוניים אולי) שקיימים למיעת חזרת הגידול וטיפול בשאריות שלא ניתן לראות אותם? מה הסיכוי לחזרת הגידול במצבי? או להופעת גרורות במקומות אחרים? תודה!

שלום רב, נשמע שאין צורך בטיפול נוסף. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר