פענוח מיפוי כל גופי עזרה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

27/02/2020 | 15:37 | מאת: תמ

ביצעתי מיפוי כל גופי לאחר טיפול ביוד בעקבות פפילרי 150 (בניתוח הוסרה כל הבלוטה ובנוסף לבלוטות לימפה נגועות) תוצאות: הודגמה קליטה יודפילית בצוואר קדמי תחתון (מספר מוקדי קליטה הבולט בצוואר קדמי תחתון) בבדיקת דם: TSH מעל 100 TG מתחת ל0.20 TGAB 448 סיכום: הממצאים בצוואר יכולים להתאים למחלה פעילה קולטת יוד בצוואר או שאריות של בלוטת המגן. אני מאוד לחוץ מה הכוונה מחלה פעלה והאם טיפול היוד לא אמור לעזור ?

שלום רב, לא נשמע מדאיג. יכולות תמיד להישאר שאריות בלוטה בצוואר והעובדה שקלטו יוד מסמנת גם שהם טופלו ברדיואקטיביות וסיכוי רב שיחוסלו ע"י כך. רמת טירוגלובולין נמוכה הינה מדד מצויין שאין מחלה פעילה בגוף. TSH גבוה אומר שאת לא מאוזנת עם הורמון הבלוטה ויש לגשת לאנדוקריונלוג. ברכה, פרופ' אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר