שלושה שבועות אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

26/11/2019 | 13:31 | מאת: דוד

שלום, אני בן 27, שלושה שבועות אחרי ניתוח כריתה של ב התריס בשילוב דיסקציה בצוואר ימין בעקבות פפילרי. מרגיש בסהכ בסדר גמור. לוקח 150 אלטרוקסין ליום בנוסף לקלציום שאני מוריד תמינון בהדרגה, כרגע 1500 ליום. האנדוקרינולוג אמר לי שאני צריך לשמור על רמת tsh נמוכה, עשיתי ב דם כשבועיים אחרי הניתוח ורמת הtsh עדיין לא היתה נמוכה כמו שהרופא רצה למרות שההורמונים תקינים, הוא אמר לי להמשיך באותו מינון כדורים ולחזור על הבדיקה בעוד שבועיים. השאלה שלי איך גורמים לרמת tsh לרדת לרמה הנדרשת? (נאמר לי שלפני טיפול ביוד צריך רמה נמוכה) והאם זה לא מעכב מדי את הטיפול ביוד? (אני כבר 3 שבועות אחרי הניתוח ולא קבעו לי שום תור ליוד)

שלום רב, הטיפול ביוד אינו דחוף והטיפול באלטרוק,ין אינו מעכב אותו. ממליץ להמשיך ע"פ הוראות אנדוקרינולוג מטפל. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר