גידול ליד בלוטה סובמנדיבולרית על כלי דם

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

20/08/2019 | 13:57 | מאת: יסמין

שלום, אמא שלי בת 69, כבר יותר מחצי שנה שיש לה כאבים בצוואר בשני הצדדים תחושת חנק וקושי לבלוע מוצקים, יותר משמעותי בצד שמאל, הכאב מתגבר בהנעת הצוואר בעיקר משמאל אבל גם מימין, בנשימה עמוקה ומאמצים. היא לא ישנה כמעט בגלל הנשימה, יכולה לישון רק בישיבה ולזמן קצר. לפי הבדיקות יש גידול בצוואר שנמצא על כלי דם ולכן לא ניתן לעשות ביופסיה: סיטי צוואר ורקמות: "בסמוך או בהמשך לחלק העליון של בלוטה סובמנדיבולרית שמאלית באזור זווית מנדיבולרית מודגמת מלאות שלא ניתן להפריד מהבלוטה 13*10 ס"מ, ציסטה ומלאות סבמנדיבולרית משמאל. בשל מיקום ההממצא לא נעשתה ביופסיה" האם ניתן לבצע הקרנות במצב כזה? יש טיפול אחר? היא עברה בצוואר שני אולטראסאונד וסיטי אחד (מצורפים הפענוחים), לגבי המאמצים עברה בדיקות מיפוי לב ואקו לב תקינים. נבדקה ע"י א.א.ג עם סיב אופטי ללא ממצאים חריגים או סימן לGRED PND אשמח לקבל את עצתכם במקרה זה. תודה רבה

20/08/2019 | 14:00 | מאת: יסמין

הקובץ לא צורף, להלן הפענוח המלא של בדיקות האולטראסאונד והסיטי: אולטרא סאונד צוואר ורקמות רכות ובלוטות בצוואר: בלוטת מגן אונה ימנית לא מוגדלת, נראו מספר קשריות בגודל ואקוגניות שונים חלקן עם התנזלויות והסתיידויות קטנות. קשרית גדולה באספקט עליון קדמי עם מרקם היפואקוגני לא אחיד בגודל 0.8*0.8*0.4 ס"מ אונה שמאלית לא מוגדלת. הודגמו מספר קשריות בגודל ובאקוגניות שונים חלקן עם התנזלויות והסתיידויות קטנות. הגדולה באספקט קדמי אמצעי בגודל 0.8*0.7*0.3 ס"מ פאראתיירואיד: משמאל לא הודגמו בלוטות מוגדלות מימין בגבול קוטב תחתון של אונה ימנית הודגם מבנה היפואקוגני רקמתי אובלי בגודל 0.6*0.4*0.3 ס"מ (בלוטת לימפה? שייך לפראתיירואיד?) ללא זרימת דם מוגברת בתוכו (הממצא לא תואר בבדיקה משנה לפני כן) בלוטות רוק: מצד ימין ושמאל פרוטיס ותת לסתית - הדגמות תקינות רקמות רכות: הודגמו בלוטות לימפה עם סינוס שומני שמור באזור תת לסתי דו צדדי, הגדולה מימין 0.4*0.9 ס"מ ומשמאל יותר קטנות. כמו כן בלוטות לימפה עם סינוס שומני שמור לאורך וריד ג'וגולרי דו צדדי. הגדולה מהן בבסיס הצוואר משמאל 0.5*1 ס"מ באזור תת לסתי משממאל במקום הכאב בסמוך לגבול לטרלי של בלוטת רוק תת לסתית משמאל הודגם מבנה רקמתי אובלי מוגדר היטב ללא סינוס שומני ברור ללא זרימת דם מוגברת בתוכו בגודל 0.7*2 ס"מ סיכום: ממצאים בבלוטת המגן ללא שינוי משמעותי בשנה האחרונה. ממצא במירום פראתיירואיד מימין: לימפה? פראתירואיד? בלוטת לימפה פתולוגית באזור הכאב? בדיקת אולטראסאונד נוספת לניסיון דיקור: לא נראתה ציסטה או תהליך תופס מקום, בלוטת רוק פרוטיב ותת לסתיות משמאל תקינות. הודגם קשר לימפה יוגולו דיגסטרי 2.1*0.6 עם מבנה תקין ולא חשוד. לא נצפו קשרי לימפה מוגדלים בשרשרת היוגולרית. בלוטת תריס בגודל תקין עם קשריות בודדות קטנות. עורק קרוטיד שמאלי נראה תקין. בדיקת סיטי צוואר ורקמות: בסמוך או בהמשך לחלק העליון של בלוטה סובמנדיבולרית שמאלית באזור זווית מנדיבולרית מודגמת מלאות שלא ניתן להפריד מהבלוטה 13*10 ס"מ גם סמיכות הממצא כ HU50 דומה לשאר הבלוטה. באזור אורופרינקס מימין תהליך ציסטי ? בקוטר 1 ס"מ. ברקמות הרכות לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. עצם הלסת תקינה. לסיכום: מלאות באזור בלוטה סובמנדיבולרית שמאלית. חלק מהבלוטה? תהליך? ציסטה באזור אורופרינקס מימין 1 ס"מ.

שלום רב, הייתי ממליץ להגיע לבדיקת רופא אאג וכן לבצע US איכותי יותר של הצוואר ובמידת הצורך ניקור של כל ממצא לביופסיה. ניתן לביצוע במרפאתינו בא.ר.ם. ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה שלה. אנו מנקרים לביופסיה גם גושים סמוכים לעורקי הצוואר ובכל מקרה ברור שלא יתחילו טיפול ללא ביופסיה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר