גרורות וצילום חזה לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/03/2019 | 09:16 | מאת: limu70

שלום ד"ר ברצוני לשאול נשלחתי לצילום חזה לפני ניתוח הסרת אונה בגלל גוש ממאיר . בציליום חזה נרשם שהכל תקין פרט להתרחבות במיצר העליון (יש גוש שדוחק את קנה הנשימה) מה זה אומר התרחבות במיצר העליון? והאם אפשר לראות גרורות מהגידול בצילום חזה? תודה

שלום רב, ייתכן והממצא נובע מהגוש באונה של בלוטת המגן. תלוי בגודלו. בכל מקרה בנוכחות ממצא כזה מומלץ CT חזה להערכת הממצא והחלטה על המשך הטיפול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר