עזרה בפענוח סיטי צוואר לבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

03/01/2019 | 16:18 | מאת: mms7

שלום ד"ר אשמח לעזרה בפענוח תוצאות סיטי צוואר שעשיתי לבלוטת התריס. הגדלה ניכרת של אונה שמאלית של התאירואיד בעלת מימדים בכיוון קרניוקאודאלי כ75 ממ בכיוון קידמי אחורי 42ממ בכיוון רוחבי 43 ממ. יורדת לכיוון בית החזה עד לגובה של המפרק הסטרנונ קלוויקולרי . במעבר בצוואר התחתון לחץ על ק-נה נשימה עם דחיפתו כלפי ימינה אך ללא היצרותו. מבנה בלתי הומוגוני עם איזורים היפו הפררדנסיים. בנוסף לכך בצוואר התחתון במעבר בין הצוואר והאיזור העל בריחי מודגם מבנה סגלגל בעל מיימדים 47 ממ בכיוון קרניוקודאלי 30 ממ כיוון רוחבי 33ממ כיוון קדמי אחורי עם האדרה בלתי הומוגנית בחומר ניגודי . סמיכות המבנה נע בין סמיכות של פחות מ h.u כשומן וקרוב לoh.u . לא הודגמו מבנים דומים בצוואר. סיכום זפק עם ממצאים ממצא צוואר תחתון שמאלי אינו משמעותי בלוטת לימפה ענקית שקיבלה האדרה בחומר ניגוד במקום ראשון. גוש דזוגונטוגוני עם איזורים ציסטיים ושומנים בתוכו? לייעוץ כירורגי אשמח לעזרה האם בגלל זה יש לי קשיי נשימה? מה זה מבנה סגלגל? ואשמח להבנה בפענוח תודה רבה תודה מראש

שלום רב, התוצאנ מחייבת בדיקה שתכלול US איכותי וכן ניקור של הגושים לביופסיה תחת US. מומלץ בחום לבצע במרפאתינו באסותא (א.ר.ם.) שם מתבצע ע"י רופאים מובילים בתחום והתוצאות הראשוניות ניתנות במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר