בלוטת לימפה מוגדלות סופראקלביקוריות מימין

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

15/09/2018 | 15:30 | מאת: דני

fחולה מלנומה זה מספר שנים עובר בדיקות שנתיות בשגרה. בבדיקה ידנית לפני שנתיים הייתה נפיחות באזור ונשלחתי לבדיקת US , התוצאה הייתה : "בגומחה הבריחית מימין הודגם קשר למפה אשר מגיע בציר האורך עד 28 מ"מ בעל ליבה שומנית ווסקולריזציה מרכזית -מראה טונגרפי תקין . (הדבר היה כחודש לאחר עקירת שן ) . וכחודש אחכ הנפיחות נעלמה .(מאז עברתי 3 בדיקות שגרתיות . לפני כחודש עברתי שוב עקירת שיניים וכעבור 3 שבועות בדיקת US שגרתית ומתוכננת ללא קשר הפעם תוצאה :"בלוטות לימפה מוגדלות סופראקלביקוריות מימין" במישוש של רופא אא"ג (לאחר בדיקה ) לא ניתן לזהות דבר . הופנתי ל FNA וPETCT שאלתי : 1.האם מדובר באותו אזור ואם כן במה שונים המקרים 2 . האם יש טעם להמתין מעט ולקיים בדיקת US חוזרת תודה

שלום רב, PET לא ייתן מידע נוסף על משמעות הגבלוטה. גם אם אינה קולטת במיפוי עדיין מחייב בירור. השלב הבא הינו US במקום איכותי עם אופציה לביופסיה עם מחט. ניתן לבצע במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר