פענוח בדיקת ביופסיה fna

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

16/07/2018 | 20:18 | מאת: חיים

שלום דוקטור, אני בן 25, לפני חודש ביצעתי בדיקת ביופסיה בצוואר. קיבלתי 2 תוצאות. תוצאה אחת שהוקלדה חודש אחרי הבדיקה ואחת שניתנה באותו יום לפי התאריכים. תוצאה הבדיקה שנעשתה באותו יום: בתחנה 1 משמאל קשרית לימפה מעט מוגדלת בקוטר 1.5 סמ-קרוב לוודאי קשרית תגובתית. להלן התוצאות המפוענחות: תאור מאקרוסקופי: 8 משטחים. תאור מיקרוסקופי: במשטחים ניצפו לימפוציטים בסדר גודל שונה מעורבים במספר מועט של Tangible body macrophages. לא נצפו סימנים של מחלה גרורתית. במידה וקיים חשד למחלה לימפו פרטליפרטיני יש לבצע ביופסיה פתוחה של הקשר. אשמח לדעת מה זה אומר המון תודה!

שלום רב, סה"כ תשובה תקינה. עדיין יכולה להתאים למחלות מסויימות ולכן חשובה מאוד התמונה הקלינית- ועליך לחזור לרופא שלך עם התוצאות. בגדול- לא נראה שיש מה לדאוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר