גידול ווארטין וניתוח ופתולוגיה

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

09/03/2018 | 16:18 | מאת: יהודית

לאחר ניתוח של כריתת גידול ווארטין, וחלק מהפרטיס, בפתולוגיה- אושרה האבחנה הראשונית ששל Eartin's Tumor. יחד עם זאת- הפתולוגיה הראתה אונקוציטים שהושארו באזור כדי לא לפגוע בכל הפרוטיס, למניעת שיתוק עצב הפנים השביעי- פציאליס בלתי חוזרת. מה עדיף? מה הפרוטוקול העדכני? האם יש עוד מה לעשות?

שלום רב, גידול ע"ש וורטין הוא שפיר ובד"כ נכרת בשלמותו ללא סיכון לעצב. אונקוציטים יש בבלוטה ללא קשר. לא ברור מה השאלה אך נראה שיש לשאול את המנתח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר