אולטראסאונד צאוור פענוח

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

10/01/2018 | 09:28 | מאת: דינה

יש לי PTH גבוה סידן בנורמה,זרחן בנורמה .בלוטת התריס מאוזנת ע"י תרופה יש אשימוטו U S,מימין נצפו בלוטות לימפה מרובות,לא מוגדלות. ויש חשד לבלוטת לימפה פראטרכיאלית כ- 3*2.1מ"מ מימין. אודה לתשובתך מה עושים הלאה.

שלום רב, מה רמת ה PTH ומה רמת הסידן? אם ה PTH גבוה והסידן גבולי עליון- עדין מדובר קרוב לודאי בפעילות יתר של בלוטות הפרתירואיד ( אחת מהן) ויש מקום ליעוץ אנדוקרינולוגי לגבי ההמשך. מבחינת הממצא בבלוטת הלימפה- ממליץ לבצע US איכותי של הצוואר עם אופציה לביופסיה. בד"כ ריבוי בלוטות לימפה באזור זה הינו משני למחלת השימוטו וחסר משמעות קלינית- אך מחייב בדיקה יסודית ואולי ניקור לביופסיה. ניתן לביצוע בזריזות במרפאתינו באסותא ע"י מיטב הרופאים והתשובה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר