בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר

דיון מתוך פורום  גידולי ראש-צוואר

29/04/2017 | 11:45 | מאת: אולגה

שלום.אני שנה אחרי ניתוח כריתת אונה שמלית של בלוטת בתריס עקב חדש לגידול פוליקולרי. לאחר ניתוח נמצא כשפיר, מתאים להשימוטו.ב us חצי שנה אחרי ניתוח נמצא קשר אובלי היפואקואי 0.9*0.5 מאחרי חלק תחתון של אונה ימנית,מתאים לבלוטת יתר.בדיקות דם לתפקוד בלוטת יתר היו תקינות. ב us חוזר לפני שבוע הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת 2.7*1 לאזור תת לסתי מימין.ללא הילוס מרכזי שומני. רופא אאג שלח אותי ל fna של בלוטת לימפה. האם לדעתך בלוטה מוגדלת קשורה לניתוח שעברתי בבלוטת תריס ולמחלת בהשימוטו? האם fna מספיק במקרה של בלוטת לימפה מוגדלת ונותן תוצאות ברורות או חייבת גם ביופסיה? תודה מראש

שלום רב, הבלוטה כנראה לא קשורה למחלת התירואיד. ניקור (FNA) תחת US הינו ביופסיה של הבלוטה וזה מספק. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי ראש-צוואר