ניתוח שקדים- בלחץ!!!!

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/01/2017 | 13:11 | מאת: נטלי

שלום רב ותודה מראש על המענה ביתי בת ה- 6 נבדקה על ידי אאג והנל החליט שהיא זקוקה לניתוח שקדים- הוצאה חלקית. אמר שאין טעם למעבדת שינה עקב גודלם...קראתי רבות על כל סוגי הניתוח ועל הסיבוכים האפשריים אך בכל זאת ישנם כמה שאלות שלא מצאתי להם מענה .. שאלותיי ברשותך הם: סיבוך שהיה כתוב ברשומות הוא - אפשרות או נטייה לדלקת ריאות עקב שאיפת קריש דם במהלך הניתוח או לאחריו- 1.מדוע לא נותנים באופן מניעתי אנטיביוטיקה לוריד? 2.האם זה לא יכול לכשעצמו לגרום למוות עקב קריש דם לקנה הנשימה? 3. האם יכול גם להישלח קריש דם למוח או ללב? האם זה סיבוך כמו לאחר ניתוח קיסרי? סיבוך נוסף שקראתי קשור לאלרגיה/ רגישות לחומרי ההרדמה 4. האם אפשר להימנע מסיבוך זה על ידי הנשמה? החולה כבר מונשם במהלך הניתוח לא? 5. האם בביהח פרטי יש ידע ודרך להתמודד עם סיבוך כזה של אלרגיה לחומר הרדמה או שעדיף ללכת לביהח ציבורי שבו יש טיפול נמרץ? סיבוך נוסף הוא זיהום בחדר ניתוח... 6. איך מזהים זיהום כזה בימים הראשונים לניתוח? מאיך מתמודדים עם סיבוך כזה? מצטערת על השאלות הסצפציפיות...אני מלאת חרדה מהניתוח...תודה מראש על ההתייחסות והמענה בכבוד רב נטלי

שלום צריך לקחת את הדברים בפרופורציה. לכן דבר יש סיבוכים אך ברמת הסבירות הסיבוכים שתארת הם נדירים ביותר וזהו ניתוח שכיח מאד שנעשה יותר ברפואה הפרטית. כל אחד יקח את שיקוליו ויחליט האם לעשותו ובאיזה מקום. לאנטיביוטיקה מניעתית אין טעם כוון שהוכח שאינה עוזרת במניעת זיהומים התהליכים השכיחים אחר ניתוח הם כאבים וקשוי בבליעה. חום שמופיע לרוב ממקור ראתי. מעקב אחר ניתוח נעשה ע"י רופא הילדים ורופא מנתח דר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים