יעוץ גנטי לגבי מחלות כליות תורשתיות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/09/2016 | 12:07 | מאת: אלון

שלום רב, במשפחתה של אשתי מצד אביה, קיימת מחלת כליות תורשתית בשם תסמונת אלפורט. במשפחתה של אשתי מצד אימה קיימת מחלת כליות תורשתית בשם PKD- ריבוי ציסטות בכליות. יש לציין ששלושה מאחיה של חמותי(2 גברים וגברת) נזקקו להשתלת כליה. כמו כן, גם גיסי נזקק להשתלת כליה עקב מחלת הכליות -nephropathy-IGA. בצד של האב לא נזקקו להליך זה כלל. אשתי בריאה וחזקה בשבוע 14 להריון. אילו בדיקות מומלץ לנו לעשות? מה הסיכויים שהתינוק ייולד חולה? האם אפשר למנוע את מעבר הגנים הבעייתים אל העובר? תודב רבה מראש! אלון

זה נשמע מורכב למדי. ממליצה על יעוץ גנטי בהקדם שכן אכן קיים סיכון יתר להישנות - כתלות במה ירשה בת זוגתך. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי