גושה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/03/2010 | 21:55 | מאת: תומר

שלום רב, בבדיקת הדם נמצאנו שנינו נשאי גושה. להבנתינו נוכל לעשות בדיקת סיסי שיליה משבוע 10 או מי שפיר משבוע 16. אנו בגילאי 40 ואחרי הפלה ומבקשים לדעת: 1) האם בדיקת סיסי שיליה ניתנת לכל אחד? ומה רמת דיוקה לזיהוי גושה? 2) אנו מניחים שמומלץ אחרי סיסי שיליה, לבצע גם בדיקצ מי שפיר? ומה רמת דיוקה של הבדיקה לזיהוי גושה? 3) מכיוון שאנו ממש אחרי הפלה טבעית, ולא היינו רוצים לעבור זאת שוב כי נגלה גושה בבדיקות הנ"ל, האם לא עדיף לנו לבצע טיפול הפרייה? תודה מראש.

1) האם בדיקת סיסי שיליה ניתנת לכל אחד? ומה רמת דיוקה לזיהוי גושה? - זה תלוי בסוג המוטציות שנתגלו ובדרך שזוהתה הנשאות- בדרך כלל מאד מדויק. 2) אנו מניחים שמומלץ אחרי סיסי שיליה, לבצע גם בדיקצ מי שפיר? ומה רמת דיוקה של הבדיקה לזיהוי גושה? לא. אחרי CVS לא צריך 3) מכיוון שאנו ממש אחרי הפלה טבעית, ולא היינו רוצים לעבור זאת שוב כי נגלה גושה בבדיקות הנ"ל, האם לא עדיף לנו לבצע טיפול הפרייה? אם אתם עוד לא בהריון בהחלט אפשר לבצע PGD לאחר הפרית מבחנה. אם תזדקקו לסיוע בעניין זה , צרו עמי קשר פרופ' יובל ירון 052-5052540

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי