שאלה על יעוץ גנטי לאבחון סרטן

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/09/2020 | 11:57 | מאת: ת

היי, אומנם הפורום בעיניי לידה, אז סליחה. רק רציתי לשאול לגבי סרטן אם אני רוצה לעשות בדיקות גנטיות. למי עליי לפנות? האם זה נעשה דרך יעוץ גנטי או שלבקש מרופא הפניה לבדיקת דם כזו או אחרת? בהנחה שזה דרך יעוץ גנטי, אני צריכה הפניה ליעוץ או שאפשר להתקשר למכון ולקבוע תור? מדובר בסרטן מערכת העיכול- הסטוריה משפחתית. הבנתי שיש מוטציות שגם גורמות לסרטן רחם שחלות ופוליפים. תודה

אכן אם יש סיפור משפחתי של ממאירות - בהחלט יש מקום ליעוץ גנטי וביצוע בדיקות בהתאם להמלצות. חלק מהבדיקות הן במימון קופח וחלק לא- מאוד תלוי על מה מדובר סםציפית. אפשר לבצע את היעוץ הראשוני במסגרת קופח או במכונים הגנטיים בבתי החולים. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי