בדיקת שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

16/07/2019 | 22:54 | מאת: חן

שלום, הנני בת 38 ונמצאת בשבוע 12(2) להריון. עשיתי הפריה חוץ גופית. היום עשיתי בדיקת שקיפות עורפית. תוצאות: אורך העובר 64 מ"מ עובי שקיפות עורפית 2.4 מ"מ לפי גיל 1:166 ומשוכלל לפי גיל ותוצאות בדיקה 1:127 לפני כשבועיים עשיתי בדיקת דם גנטית ויצא סיכון נמוך. הרופא הפנה אותי לייעוץ גנטי. האם יש לי ממה להיות מודאגת? תודה מראש על התשובה

ההמלצה היא להשלים בדיקת דם. ואפשר גם לעשות בדיקת nipt סקר לגילוי תסמונת דאון מדם האם. בהנחה שזה יוצא בסיכון נמוך - מדובר בבדיקות מדויקות יותר משקלול גיל עם שקיפות בלבד. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי