מודאגים ומבולבלים מהתוצאות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

11/07/2019 | 14:25 | מאת: שלומית

אני בת 36 הריון שלישי [2 הריונות קודמים הכל תקין} נמצאת בשבוע 28 לפני כחודש בשבוע 23 עשיתי סקירה מאוחרת ואלו התוצאות: משך הריון 23W4D BPD 60.8MM 24W5D HC 223.7MM 24W2D AC 196.3MM 24W2D HC/AC 1.13 FL 39.8 22W5D 17.3% TL 37.1MM 23W6D והרופא אמר שיש לו בטן גדולה{בדיקת העמסת סוכר 100 תקינה} באבחנות כתוב: לציין עצם ירך קצרה ביחס לגיל הריון ושאר פרמטרים .מומלץ מעקב גדילה ,יעוץ גנטי ואקו לב עוברי {עשינו אקו לב ויצא תקין} א.האם יש ממה לחשוש? ב.לשם מה עלינו לעשות יעוץ גנטי והאם יש סיבה לעשותו? תודה

יתכן והסוקר התרשם שעצם הירך קצרה יחסית לשאר הפרמטרים. במקרה וזה אכן החשד- אני ממליצה לבצע קודם כל סקירה מכוונת המודדת את כל העצמות הארוכות (ולא רק עצם ירך אחת). רצוי לבצע את הבדיקה בהפרש של לפחות 10 ימים מהסקירה. בהתאם לתוצאות להתקדם. יתכן ומדובר בטעות מדידה/וריאציה של הנורמה ואם אכן יש רושם לקיצור עצמות ארוכות- לפנות לגנטיקאי בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי