טרסנלוקציה מאוזנת 22,11

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

02/03/2019 | 10:28 | מאת: דנה

שלום רב, נמצאת בחודש השישי להריון ראשון אליו נקלטתי לאחר שלושה חודשי ניסיון. בעקבות טרסנלוקציה מאוזנת שהתגלתה במי השפיר של אימי בעת הריונה של אחי הקטן ( כיום בן 22) ביצעו קריוטיפ לאבי ונמצא כי לאבי ואחי טרסנלוקציה זהה הכרומוזומים 22,11 מאוזנת שניהם תקינים לחלוטין .כחלק מבדיקת מי השפיר שלי ביקשנו לעשות גם צ'יפ גנטי . התוצאות שהתקבלו הן שגם אני וגם העובר נשאים לאותה טרסנלוקציה בדיוק באותו מיקום אותם כרומוזומים. הציפ יצא תקין ונאמר לי שאין סיבה לחשש וניתן להמשיך את ההריון. אשמח לדעת האם ישנם הרבה מקרים כאלה בספרות וההנחה כי הכל תקין היא בטוחה ? הריון ראשון ואני מאוד חוששת . שאלה נוספת לגבי הריונות הבאים: האם כדאי לנסות להיכנס טבעי או להתחיל מראש טיפולים ? שאלה נוספת האם נכון לנסות טבעי כי הרי טרסנלוקציה מאוזנת עלולה לגרום לבעיות פיריון לאותם ילדים מאוד חוששת ומודאגת אשמח לתגובה בנושא יש לציין שיש לי אח עם שני ילדים תקינים לחלוטין שלא עשה בדיקות גנטיות לפני ההריון , אך בתקופה הקרובה יבצע לצורך בדיקת נשאות שלו ושל הילדים שלו תודה

ראי תשובה למטה- עניתי בהרחבה :) בגדול - הטרנסלוקציה הכי שכיחה בספרות, כך שאת ומשפחתך לא לבד. ניתן להמשיך הריון, ניתן להכנס להריון באופן ספונטני, אםכי צריך לבדחוק כל הריון. לא בהכרח יהיו הפלות, אבל אם יש קושי תמיד ניתן לבצע אבחון טרום השרשה וטיפולי פריון להרות. נשאים של טרנסלוקציה הם אנשים בריאים. :) בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי