בדיקת סקר שליש ראשון- בקשה לעזרה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

10/01/2019 | 10:08 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 32 ואלו תוצאות בדיקת סקר השליש הראשון:(בוצע בשבוע 12+4) PAPP-A MoM 0.70 (2286.3 mU/L) HCGb MoM 0.92 ( 35.7 ng/mL) שקיפות עורפית (NT) 1.80 MoM ( 2.1 mm) תסמונת דאון: הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1:620 הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:250 טריזומיה הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:21000 לפי מה שאני מבינה כל התוצאות הן בטווח הנורמה. תוכלו בבקשה להסביר לי מדוע הגעתי לסטטיסטיקה כל כך גרועה? למה הסיכון אצלי כל כך גבוה? האם כדאי להקדים את בדיקת סקירת המערכות (שנקבעה לשבוע 15)? אני מאוד לחוצה מאז שקיבלתי את התוצאות, אשמח להכוונה שלכם. המון תודה ויום נעים!

התוצאות נקבעות על ידי שקלול כלל המרכיבים והיחסית בינים. סקירה חשוב לעשות במועד שנקבע לה- מניחה שאפשר להקדים במקצת. ההמלצה היא להמשיך לסקר שליש שני ולבצע שקלול של סקר שליש ראשון ושני (יותר מדויק מכל אחד מהם בנפרד). ניתן לבצע בדיקת NIPT בינתיים

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי