הרחבת אגן כליה בעובר

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

04/11/2018 | 14:51 | מאת: שני

שלום רב, אני בשבוע 29 להריוני השלישי. מציינת כי זהו הריון עוקב לאחר לידה. בשבוע 24 ביצעתי סקירת מערכות ונמצא כי יש הרחבה באגן עליה ימין 6.5 מ"מ. הפנו אותי לסקירה מכוונת שבוצעה בשבוע 29 ושם הממצא עמד על 10מ"מ. הרופאה הרגיעה ישר ואמרה שזה נחשב קל וברוב המקרים מסתדר מעצמו לאחר הלידה אבל זימנה בכל זאת לסקירה נוספת בשבוע 32. האמת שפחות מדאיג אותי נושא ההרחבה באגן כליה כמו נושא האפשרות לתסמונת דאון. מציינת כי לא נמצאו שום ממצאים אחרים מלבד זה הכל תקין. אשמח לשמוע דעתכם בנושא.

ממליצה לפנות ליעוץ גנטי - לעיתים יש המלצה לדיקור מי שפיר, כתלו בממצאי הסקירה המכוונת בשבוע 32. בכל מקרה עד אז ניתן לבצע בדיקת NIPT בדיקת דם לאיתור תסמונת דאון בדם האם, שהיא בדיקת הסקר הטובה ביותר הקיימת שאיננה חודרנית. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי