תסמונת טרנר במשפחה, האם יש חשש

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

29/10/2018 | 12:08 | מאת: נויה

שלום, לקראת הריון שני, הריון ראשון תקין וכל הבדיקות הגנטיות תקינות. במשפחה הרחוקה שלנו נולדה ילדה עם תסמונת טרנר. השלמתי לקראת ההריון השני בדיקות גנטיות ונכתב לי מהמכון לגנטיקה שיש לבצע ייעוץ גנטי בגלל הטרנר במשפחה הרחוקה. האם עלי ללכת לייעוץ זה טרום ההריון או לאחר הכניסה? האם זה גנטי גם במשפחה רחוקה? תודה

רוב מקרי הטרנר מתרחשים לראשונה באותו הפרט. סיכויי ההישנות לא גדולים. ברם יש לוודא שזה אכן המקרה. ליעוץ גנטי יתרונות נוספים, גם לגבי בדיקות סקר וגם לגבי מחלות או בעיות אחרות במשפחה. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי