בדיקות גנטיות לפני לידה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

22/07/2018 | 21:03 | מאת: ינה

אני מתכננת היריון ( אשכנזייה עם אשכנזי) בעוד כמה חודשים ואני מבולבלת , מצד אחד אומרים לגשת לאחות בקופת חולים לצורך ייעוץ גנטי , מצד שני אומרים שהבדיקות של הקופות לא מספיקות וצריך לעשות בדיקות סקר מורחבות כי הם בודקים את טווח רחב יותר של מחלות ? אז מה נכון ? ואם עושים בדיקות סקר מורחבות האם שנינו צריכים לעשות ?

שלום בסל הבריאות כיום נמצאות לא מעט מחלות השכיחות במוצא המשותף שלכם. ברם, קיימות מחלות נוספות שמשיקולי תקציב לא נכנסות לסל. ושאולי אתם תחליטו שברצונכם כן לוודא שאינכם נשאים להם. בכל מקרה מומלץ לעשות סקר לנשאות טרם הריון- לכל הפחות את זה הממומן עי משרד הבריאות וסל הבריאות. ומציעה לשקול בהחלט בחיוב אחד מהסקרים המורחבים. בדכ ממליצים ששני בני הזוג יבצעו כי הסיכוי שמישהו יצא נשא בסקר מורחב הינו 1:3 לערך - ואז כדאי שבן הזוג השני יבדק- אז בודקים ישר את שניהם וזהו. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי