סיסי שליה

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

21/03/2018 | 09:56 | מאת: קרן

שלום רב . 1- האם ניתן לבדוק בבדיקת סיסי שיליה אם העובר נושא מחלה גנטית מסויימת שאחד ההורים נשא אליה ? 2- במה זה כרוך ? איפה מתבצע הפענוח הגנטי ? 3- האם הפענוח הגנטי חייב להעשות מיד לאחר הבדיקה או שניתן לעשות זאת כמה ימים או שבוע-שבועיים אחרי הבדיקה ? האם החומר שהופק בבדיקה נשמר לצורך בדיקות עתידיות נוספות ולכמה זמן זה נשמר ? תודה על עזרתך , קרן .

בבדיקת סיסי שליה משיגים בסופו של דבר DNA ניתן לבצע בו כל בדיקה גנטית שרוצים, שההורים מסכימים לה והמעבדה יכולה/מסוגלת לבצע. כולל נשאות למחלות גנטיות, בהנחה שיודים מה המוטציה הנבדקת. תאורטית ניתן גם להקפיא דגימה כך שהדנא נשמר להמשך ההריון אם ירצו לבצע בדיקה נוספת עתידית. אפשר לשמור עד הלידה. בדכ כרוך בתוספת תשלום עפי המקום בו זה מבוצע הבדיקות מתבצעות במכונים גנטייים. בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי