ילדים גמדים ופגם גנטי

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

19/03/2018 | 07:45 | מאת: מישהו מודאג

שלום ד"ר רכס/פרופסור ירון, אני בן 32 1.68 ובת הזוג שלי בת 30 וגובהה 1.47. האם יש סיכוי לילדים גמדים/ פגם גנטי כלשהו בילדים/ סיכון בהריון לאישה? תודה רבה.

גמדות או קומה נמוכה משמעותית זה סל שלם של הרבה מצבים גנטיים. חלקם יכולים להתרחש לראשונה בזוג בריא לחלוטין בגובה רגיל. לכל זוג למעשה יש סיכון של כ 2% להפרעה משמעותית בהריון ללא קשר למוצא או לבעיות רקע. אז התשובה בגדול היא תמיד כן. לכן עושים בדיקות סקר ומעקב.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי