ממצאים בסקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

05/11/2017 | 20:50 | מאת: מירב

בת 27 היריון ראשון. שקיפות 0.8 שילוב יחד עם בדיקת חלבון עוברי יחס של 1:10000 תסמונת דאון יחס של 1:10000 טריזומיה 18 כעת לאחר סקירה מוקדמת שבוע 16+3 בדיקה תקינה למעט 2 ממצאים רכים הבאים: מוקד אקוגני בחדר שמאל בלב CPC בקוטר 4 מ"מ ציסטות דו צדדיות בכורואיד פלקסוס מה המשמעות הממצאים הנ"ל עבורי? מי הסיכוי לעובר בעל תסמונת? האם יש מקום למי שפיר? תודה רבה.

הממצאים שתוארו בסקירה נחשבים ״סמנים רכים״ - כלומר מעלים מעט את הסיכון לתסמונת דאון. סיכון הרקע על פי שאר הבדיקות נמוך למדי. הדרך היחידה להגיד בוודאות שאין זה באמצעות דיקור מי שפיר, אך לבדיקה סיכון קטן להפלה. אפשר להקטין סיכון עוד יותר עי בדיקה לא חודרנית NIPT

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי