נשאית ל sma. הריון, שבוע 13

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

25/10/2017 | 14:40 | מאת: לי

שלום, אני בת 29, הריון ראשון, שבוע 13. לפני ההריון עשיתי בדיקות גנטיות ונמצא שאני נשאית ל sma. בעלי עשה את אותה בדיקה והתברר שהוא לא נשא. בייעוץ גנטי אמרו לנו שעל פניו הכל בסדר, אבל הבדיקה של בעלי נכונה רק ב 92% , כך שיכול להיות שהבדיקה פספסה ב 8%. האם אפשר לבדוק האם הגן (הפעיל) קיים אצל העובר דרך צ'יפ גנטי ? או שהתשובה תהיה דרך בדיקה של ריצוף הגן? תודה מראש

תיתכן נשאות סמויה אצל בן הזוג. מה שאפשר אם מאוד רוצים זה לבדוק את סטטוס העובר במי שפיר. לא באמצעות ציפ גנטי, שלא מזהה את המחלה, אלא באמצעים מולקולריים אחרים.

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי