בדיקות גנטיות מורחבות

דיון מתוך פורום  אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי

02/10/2017 | 10:11 | מאת: שלי

אני פגועת שיתוק מוחין מלידה. ילדתי לפני שנתיים ולתינוקת שלי יש פרפלגיה. כעת לא הולכת עצמאית. כתוצאה מזה נאמר לי שיש קשר בין המצב שלי לבין מה שקרה לביתי . לפני שנכנסתי להריון נאמר לי ששיתוק מוחין לא תורשתי. לאחר ההריון נאמר לי שיכול להיות שיש לי שיתוק מוחין אך יש לי נוסף לזה עוד מחלות גנטיות. כי המצב שלי מדרדר. ברצוני לדעת אלו בדיקות עלי לעשות כי יש לי עוד שתי אחיות צעירות ושאלה שניה האם היתי צריכה לעשות בדיקות גנטיות מקיפות לפני ואחרי שנכנסתי להריון. תודה

שלום לא פשוט המצב שתארת אכן בעבר חשבו כי ״שיתוק מוחין״ זה משהו ברור שנגרם כתוצאה מלידה טראומטית כזו או אחרת. ברם עם השנים התברר כי להרבה מהמצבים האלו כן יש רקע גנטי. על מנת להתקדם עם האבחנה- אם לכם או עבור בני משפחה נוספים- יש להגיע ליעוץ גנטי פנים אל פנים עם כל המסמכים הרלוונטיים. הייתי מתחילה בך ובהמשך גם בודקת את הבת. זה אולי גם עשוי להועיל לה בעתיד אם מעונינים- אפשר גם במכון הגנטי אצלנו באיכילוב פקס לפניות: 03-6974555 בהצלחה

מנהלי פורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי